miércoles, 17 de febrero de 2010

gomendioak

Gomendioak

  • Denetarik jan behar da, neurrian betiere.
  • Gosaria eguneko otordurik garrantzitsuena da; beraz, ondo gosaldu behar da.
  • Bazkariak beroa eta orekatua izan behar du.
  • Afariak ez du astuna izan behar eta, gutxienez, lotara sartu baino ordu bat lehenago afaldu behar da.
  • Egunero bi edo hiru fruta razio jan behar da, horietako bat zitrikoak.
  • Opil edota bollo industrial gehiegi ez jan, oso koipetsuak eta azukretsuak baitira. 7
  • Bazkaritan edo afaritan, egunero jan behar dira barazkiak, gordinik edo egosita.
  • Ahal dela, sasoiko elikagaiak jan behar dira.
  • Egunero gutxienez 1,5 litro ur edan behar da. Ura, eta ez freskagarri azukrez beteak...
  • Kirola egin aurretik kontuan izan:
  • Goizez bada, 2 ordu lehenago gosaldu. Beti bezala, ondo gosaldu.
  • Arratsaldez bada, ohiko orduan gosaldu eta kirola egin baino lehenago digestio erraza duen zerbait jan. Esate baterako, pasta.
  1. Oharra : Gomendio hauek Debagoiena eta Debabarreneko kirol eta euskara zerbitzuek argitaratu dituzten «Eskola Kirola» fitxa interesgarri eta erabilgarrietatik hartu ditugu.

No hay comentarios: